miércoles, 23 de mayo de 2012

La comunitat educativa del CRA Riu d'Albaida comença a votar el logo del centre


Amb el mes de maig, s'ha posat en marxa l'exposició itinerant que, amb motiu de l'elecció del Logotip del CRA Riu d'Albaida, s'està fent pels quatre pobles que constitueixen el centre.
Si la primera setmana de maig, del 7 a l'11, van poder contemplar i votar d'acord amb les seues preferències, les trenta-set imatges seleccionades, els pares i mares del Palomar, la segona setmana van poder fer el mateix els progenitors de Bellús, del 14 al 18.
Aquesta setmana l'exposició es pot visitar a l'aulari de Guadasséquies, del 21 al 25. I finalment, del 28 de maig a l'1 de juny, tancaran el recorregut a l'aulari de Benissuera.
I, una vegada fet el recompte, es passarà a la fase final, de la qual eixirà ja el logotip que representarà per sempre al CRA Riu d'Albaida.
Podeu visualitzar els logos exposats clicant a aquests àlbums:
pannell 1, pannell 2, pannell 3 i pannell 4.

lunes, 7 de mayo de 2012

Matrícula per al curs 2012-13

Tal i com ens l'envien, ací teniu la nota de premsa emesa per Escola Valenciana davant el període de matrícula per al curs 2012-13.


Sí al valencià. Si a les llengües. Sí a les oportunitats.
Matricula en futur, matricula en valencià!
ESCOLA VALENCIANA LLANÇA UNA CAMPANYADE MATRICULACIÓ PER CONTRARESTAR LA DESINFORMACIÓ DE L'ADMINISTRACIÓ VALENCIANA
Escola Valenciana ha presentat hui al CEIP Santa Teresa de València la campanyaMatricula en futur, matricula en valencià, que realitza cada any quan s'obri el període de matriculació d'Infantil i Primària per al proper curs escolar. La presentació s'ha fet a l'escola Santa Teresa per ser un dels primers centres educatius públics del Cap i Casal que va ofertar ensenyament en valencià i que al llarg dels anys ha demostrat ser un dels més prestigiosos de la ciutat per la qualitat educativa del programa d'ensenyament que oferta, el Programa d'Ensenyament en Valencià.
Aquesta campanya va adreçada, fonamentalment, a les famílies que han de matricular els seus fills i filles en Infantil de 3 anys per al curs que ve i a les quals cal informar molt sobre el programa d'ensenyament que escullen per als seus fills i filles. I compta amb el suport de les cinc unversitats públiques valencianes
Des d'Escola Valenciana s'ha fet èmfasi en donar a conéixer als pares i les mares els tres programes d'ensenyament que hi ha establerts actualment al Sistema Educatiu Valencià (PEV, PIL i PIP). Els dos primers són els programes bilingües, el Programa d'Ensenyament en Valencià, adreçat a l'alumnat valencianoparlant majoritàriament i el Programa d'Immersió Lingüistica, per a l'alumnat no valencianoparlant.El PEV i el PIL són els que millors resultats i millors qualificacions han obtingut al llarg dels anys, dos programes que garanteixen la competència lingüística en les dues llengües oficials i fan més fàcil introduir una tercera llengua com l'anglés. Cal que les famílies ho sàpiguen perquè els seus fills i filles rebran una formació òptima que els garantirà majors oportunitats de futur, ha declarat Vicent Moreno. En aquest sentit la campanya de matriculació 2012 d'Escola Valenciana s'ha centrat en tres frases al valencià. a les llengües. a les oportunitats, tres conceptesque resumeixen la idea de què el valencià com a llengua vehicular garanteix el domini del castellà i obri la porta a l'anglés per a tindre com a resultat alumnat plurilingüe que tindrà grans avantatges en el seu futur laboral.
La presentació de la campanya ha comptat amb el testimoni d'una mare de Castelló de la Plana, Anna Marzà, una dona jove que pertany a l'anomenadageneració de l'ensenyament en valencià. Anna va estudiar en valencià i el domini de les dues llengües oficial li ha facilitat l'aprenentatge posterior d'altres llengües com l'anglés, l'italià i l'alemany. Una persona adulta, que no dubta que quan haja de matricular la seua filla en una escola serà en ensenyament en valencià.Anime les famílies a escollir l'opció concreta de PEV/PIL no només per la facilitat en l'aprenentatge de més llengües, sinó perquè l'ensenyament en valencià és sinònim de qualitat educativa, és allí on es troben els docents més innovadors, més participatius i més implicats, gent molt preocupada per garantir que els nostres fills i filles reben el millor ensenyament possible, ha declarat Marzà.
Campanya de matriculació 2012
A través de les seues Coordinadores comarcals, Escola Valenciana ha bastit d'informació les escoletes i les escoles amb cartells i fullets informatius en 8 llengües (valencià, catellà, anglés, alemany, romanés, búlgar, àrab i xinés)per a les famílies.
A partir del 7 de maig el dia que s'obri el període de matriculació, l'entitat cívica ha fet un gran esforç per poder difondre un missatge clar a través de publicitat en premsa i ràdio que arribe al major nombre de famílies valencianes possibles.
Així mateix, s'ha posat a disposició de les poblacions i els centres que ho desitgen sessionsper informar exhaustivament sobre els avantatges de matricular els fills i filles en els programes d'ensenyament en valencià.Volem agrair la inestimable contribució d'un bon gruix de docents i experts que voluntàriament estan informant i assessorantles famílies, que han creat una xarxa amb nosaltres i que fan molts esforços per suplir la gran tasca que durant anys han fet els assessors de valencià, dels quals ha prescindit en bona mesura la Conselleria d'Educació, ha assegurat el president d'Escola Valenciana.
Aquesta campanya la completen els escrits que han enviat ciutadans i centres educatius a la consellera d'Educació manifestant el seu desacord amb l'actual esborrany de Decret sobre plurilingüisme i apuntant les línies bàsiques que hauria de tindre un Decret definitiu consensuat amb tota la comunitat educativa.
Les falques de radio, el cartell i els fulls informatius de la campanya estan a disposició de tota la ciutadania en l'espai web que Escola Valenciana ha destinat per a la campanya: www.escolavalenciana.org/matricula